CRYO LAB метода

CRYO LAB е метода за замрзнување на биолошкиот материјал за понатамошна одложена употреба. Ултрамедика врши чување на сперматозоиди, јајце клетки, готови ембриони, како и БЛАСТОЦИСТИ.

TESE метода

TESE методата овозможува директно превземање на сперматозоиди од тестисот(мадето) на мажот по пат на биопсија. Кон оваа метода се прибегнува во случаи каде квалитетот на…

ICSI метода

ICSI методата, за разлика од класичната IVF метода, се користи во случаите каде спермата е со послаб квалитет и неможе самата да го изврши оплодувањето, па потребно е директно вбризгување […]

IVF – Ин витро оплодување

IVF (ин витро оплодување) е класична метода на оплодување на јајце клетките со нивна инсеминација, со претходно обработена сперма, во ин витро услови. Кај овој начин на оплодување сперматозоидите по природен […]

IVM – Ин витро создавање

IVM (ин витро созревање) е метода кај која не се користи хормонска стимулација на жената. Јајце клетките се превземаат во тек на природниот менструален циклус и потоа се дозреваат во […]