TESE метода

TESE методата овозможува директно превземање на сперматозоиди од тестисот(мадето) на мажот по пат на биопсија. Кон оваа метода се прибегнува во случаи каде квалитетот на спермата е екстремно слаб, и како дијагностичка метода кај комплетно отсуство на сперматозоиди во ејакулатот(Azoospermia).